HAPPY SOAP INFO

Att få sina barn att komma ihåg att tvätta händerna kan kännas tjatigt. Men en kvarglömd leksak på handfatet hemma gav oss en dag en idé – en Happy Soap-idé!

Vi har gjort den här tvålen för hand och med barnasinne. Leksaken är utvald för att vara extra fantastisk. Helst har vi gjutit ner en redan använd skatt, för att skydda miljö och människa. Av samma skäl är tvålen fri från SLS, SLES och parfym.

Det är helt enkelt en väldigt bra tvål för barn – på alla sätt.

 

Så här funkar det…

Den klara transparensen i glycerinet gör leksaken tillräckligt synlig för att kännas helt inom räckhåll, men det enda sättet att få ut den därifrån är att komma ihåg att tvätta händerna så ofta som mamma och pappa säger…

Men även om vår vision är att göra handtvätten till en roligare syssla, så har vi också en vidare dröm om barns lycka. En om att barn förtjänar en barndom värd namnet, oavsett var de råkar födas. Därför skänker vi 10 kronor per såld tvål eller tvålpåse till Rädda Barnens projekt för utsatta barn både utomlands och i Sverige. Så när du köper en Happy Soap-tvål hjälper du samtidigt ett annat barn, som just nu befinner sig väldigt långt ifrån en trygg vardag där föräldrar tjatar om att tvätta händerna…

Du kan följa vårt välgörenhetsarbete på vår Facebooksida här!

 

Vad innehåller tvålen?

Eftersom tvålarna riktar sig till barn har vi valt tvålmassa med extra stor omsorg. Glycerinhalten är hög, så tvålarna är ordentligt mjukgörande. Vi har också medvetet valt att inte parfymera våra tvålar alls, eftersom parfym (även eteriska oljor) tillhör det mest allergiframkallande och vi inte tycker att den ingrediensen hör hemma i barnprodukter överhuvudtaget. Tvålarna är dessutom fria från Sodium Lauryl Sulfate (SLS) och Sodium Laureth Sulfate (SLES), ajoniska tensider som annars används flitigt av tvålindustrin för att de är billiga och kraftigt skumbildande, men tyvärr också välkänt irriterande på huden. SLES är dessutom klassad som miljöfarlig.

 

Fullständig innehållsförteckning här:

Vatten, Glycerin, Sorbitol, Sodium Stearate, Sodium Laurate, Propylene Glycol, Sodium Oleate, Sodium Myristate, Sodium Chloride, Glyceryl Mono Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nucifiera, Sodium Thiosulfat, Sodium Citrat, Citronsyra, Tetrasodium Glutamate Diacetate och Trisodium Sulfosuccinate. (Innehåller smådelar. Ej för barn under 3 år .)